Hästi pehme kohvi-ja konjakimaitseline kook, mis lausa sulab suus. Põhjaks kohvi ja konjakiga maitsestatud purustatud piparkoogid. Kuna põhi on niiske ja üsna kleepuv, siis on veidi raske ilusaid tükke serveerida.
Põhi:
- 200 g piparkooke
- 2 sl suhkruga maitsestatud kohvi
- 1 sl konjakit
- 2 dl kanget kohvi
- 1,25 dl suhkrut
- 3 lehte želatiini
- 170-200 g maitsestamata toorjuustu
- 1-2 sl konjakit
- 2 dl 35% rõõska koort
- 1-2 sl kakaopulbrit
Peenesta piparkoogid ning sega suhkru ja konjakiga maitsestatud kohviga. Suru 20-24 cm läbimõõduga tordivormi põhja.
Keeda kohvist ja suhkrust magus leem. Leota želatiinilehti esmalt külmas vees, siis pigista kuivaks ning lahusta kuumas kohvis. Jahuta. Klopi toorjuust nõtkeks vahuks, lisa tarretama hakkav kohvileem, konjak ja vahustatud koor. Kalla täidis piparkoogipõhjale ning pane üleööks külmkappi.
Enne serveerimist sõelu tordile kakaopulbrit.
Allikas: Nami-nami
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar