Karamellipruuni kreemitäidisega kuklitele on raske vastu panna. Pehmed kuklid, vahel korralik kogus imehead, kergelt soolakat karamellkreemi ning peal tuhksuhkrupuiste - lihtsalt nii head.
Pärmitaignakuklite retsept on leitud Kokkama Ragnega blogist. Kindlasti kasutan seda pärmitaignaretsepti teinekordki.
Head vastlapäeva!
10 tk
Kuklid:
- 3 dl leiget vee-piimasegu
- 25 g pärmi
- 9 dl jahu
- 1 dl suhkrut
- 1 tl soola
- 75 g sulatatud ja jahutatud võid
- määrimiseks 1 muna
- 200 ml vahukoort
- 300 g Farmi karamelli toorjuustukreemi
- 55-100 g maapähklivõid (Peanut Butter)
- Tuhksuhkrut
Kerkinud tainast sõtku õhk välja ning (vajadusel lisa veidi jahu) jaga tainas kümneks ning vormi peopesade vahel pisikesed pallikesed. Aseta need ahjuplaadile ning lase 15 minutit kerkida. Seejärel pintselda kuklid üle lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Lase jahtuda.
Lõika küpsenud kuklitelt "müts" pealt ära.
Vahusta vahukoor tugevaks vahuks. Sega karamelli-toorjuustukreem ja maapähklivõi omavahel kokku, lisa vahukoorele. Mikserda ühtlaseks kreemiks.
Tõsta kreem kuklitele ning aseta "müts" peale. Sõelu peale tuhksuhkrut.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar