teisipäev, 12. veebruar 2013

Karamellvahukoorega vastlakuklid


Karamellipruuni kreemitäidisega kuklitele on raske vastu panna. Pehmed kuklid, vahel korralik kogus imehead, kergelt soolakat karamellkreemi ning peal tuhksuhkrupuiste - lihtsalt nii head. 
Pärmitaignakuklite retsept on leitud Kokkama Ragnega blogist. Kindlasti kasutan seda pärmitaignaretsepti teinekordki.
Head vastlapäeva!


10 tk
Kuklid:
  • 3 dl leiget vee-piimasegu
  • 25 g pärmi
  • 9 dl jahu
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl soola
  • 75 g sulatatud ja jahutatud võid
  • määrimiseks 1 muna
Täidis:
  • 200  ml vahukoort
  • 300 g Farmi karamelli toorjuustukreemi
  • 55-100  g maapähklivõid (Peanut Butter)
Peale:
  • Tuhksuhkrut
Sulata pärm leiges vee-piimasegus, lisa 4 dl jahu ja sega ühtlaseks massiks. Kata rätikuga ja lase pool tundi soojas kohas kerkida. Seejärel lisa suhkur, sool ning pidevalt sõtkudes juurde 5 dl jahu. Kõige lõpuks lisa taignale sulatatud või. Sõtku ühtlaseks (tainas peab lööma käte küljest lahti ja jääma ilus läikiv). Lase taignal uuesti ca 30 minutit soojas kohas rätiku all kerkida.
Kerkinud tainast sõtku õhk välja ning (vajadusel lisa veidi jahu) jaga tainas kümneks ning vormi peopesade vahel pisikesed pallikesed. Aseta need ahjuplaadile ning lase 15 minutit kerkida. Seejärel pintselda kuklid üle lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Lase jahtuda.
Lõika küpsenud kuklitelt "müts" pealt ära.
Vahusta vahukoor tugevaks vahuks. Sega karamelli-toorjuustukreem ja maapähklivõi omavahel kokku, lisa vahukoorele. Mikserda ühtlaseks kreemiks.
Tõsta kreem kuklitele ning aseta "müts" peale. Sõelu peale tuhksuhkrut.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar