neljapäev, 7. veebruar 2013

Iirise-ricotta kook


Ülimagusat isetehtud iiriskommide ja -kastmega katet tasakaalustab mahe täidis ning piparkoogipõhi. Tükike maitsvat iirisemaitselist kooki koos tassikese kohviga ja päev võibki alata!


Põhi:
  • 100 g piparkooke
  • 30 g võid
Täidis:
  • 250 g ricottat
  • 300 g mascarponet
  • 150 g pruuni suhkrut
  • 4 muna
  • 1/4 tl soola
  • 2 tl vanillsuhkrut
Kate:
  • 75 ml piima
  • 85 g magustamata kondenspiima
  • 200 g suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 50 g võid



Purusta piparkoogid ja sega sulatatud võiga. Suru küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (24 cm) põhja.
Sega täidise ained ühtlaseks massiks ja vala piparkoogipõhjale. Küpseta 160 kraadises ahjus 50-60 minutit.
Kalla kõik katte koostisosad paksupõhjalisse potti. Kuumuta madalal temperatuuril pidevalt segades, kuni suhkur ja või on sulanud. Tõsta kuumus keskmisele temperatuurile ja keeda segu pidevalt segades 15 minutit. Eemalda pool vedelast iirisemassist ja lase jahtuda. Jahtunult kalla see koogile. Ülejäänud iirisemassi keeda veel 15 minutit, kuni segu on omandanud jahukastme-laadse paksuse. Tõsta segu tulelt ja kalla fooliumiga vooderdatud vormi. Tahenenult lõika massist kommid ja säti koogile.

Allikas: Vaata kööki


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar