Üks hästi kukeseenene soolane pirukas, mis võlub oma hõrgu maitse ja lihtsusega. Võin julgelt öelda, et see on üks paremaid seenepirukaid, mis ma teinud olen. Mõnusalt krõbeda taignaäärega pirukas on eriti hea soojalt, aga ka jahtunult maitseb hästi. Soovitan soojalt!
Põhi:
- 150 g võid
- 3,5 dl jahu
- 0,5 tl soola
- 2 sl vett
- 500-700 g kukeseeni
- Praadimiseks võid
- Soola
- 1 sibul
- 50 g suitsupeekonit
- 1,5 dl 35% rõõska koort
- 1 dl hapukoort
- 1 tl soola
- 3 muna
Prae hakitud sibul ja peekon võiga pannil läbi, lisa kukeseened, maitse järgi soola ning prae, kuni vedelik seentest välja tuleb ja ära kuivab. Pane segu eelküpsetatud põhjale.
Sega kokku rõõsk koor, hapukoor, sool ja munad ning vala segu seentele.
Küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit.
Allikas: anne&stiil (september 2012)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar