Üks väga maitsev tarretatud koogike. Kreemikihile riivitud martsipan sulab koogiga ühte ning annab imelise martsipanimaitse. Ploomid tasakaalustavad martsipani magusust. Kui soovid hapukamat kooki, võid ploomidele laotud martsipani välja jätta. Kook ise on hästi pehme ja suus-sulav ning mõnusalt krõbeda põhjaga, milles osa nisujahust on asendatud odrajahuga.
Põhi:
- 150 g võid
- 1 dl suhkrut
- 2 munakollast
- 3 dl nisujahu
- 2 dl odrajahu
- 10 ploomi
- 100 g martsipani
- 250 g ploomijogurtit
- 300 g vanilli-kohupiimakreemi
- 200 g toorjuustu
- 2 munavalget
- 3-4 sl suhkrut
- 65 g vaniljekastmepulbrit Ekströms
- 75 g martsipani
- 2 tl želatiini
- 2 spl vett
Lõika ploomid sektoriteks, eemalda kivid. Lao ploomid eelküpsetatud põhjale, aseta peale martsipaniviilud ning küpseta veel 10-15 minutit.
Sega omavahel ploomijogurt, kohupiimakreem, toorjuust ja suhkur. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning lisa jogurti-kohupiimasegule. Mikserda juurde vaniljekastmepulber.
Lase želatiinil külmas vees 10 minutit paisuda, seejärel kuumuta pliidil madalal temperatuuril, kuni želatiin on sulanud. Mikserda želatiin kohupiimasegusse ning vala kreem jahtunud põhjale. Riivi martsipan ning puista kõige peale, silu kook lusikaga pealt ühtlaseks. Hoia üleöö külmas.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar