reede, 5. oktoober 2012

Martsipanine juustu-ploomikook


Üks väga maitsev tarretatud koogike. Kreemikihile riivitud martsipan sulab koogiga ühte ning annab imelise martsipanimaitse. Ploomid tasakaalustavad martsipani magusust. Kui soovid hapukamat kooki, võid ploomidele laotud martsipani välja jätta. Kook ise on hästi pehme ja suus-sulav ning mõnusalt krõbeda põhjaga, milles osa nisujahust on asendatud odrajahuga.



Põhi:

  • 150 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 2 munakollast
  • 3 dl nisujahu
  • 2 dl odrajahu
Täidis:

  • 10 ploomi
  • 100 g martsipani
Kate:

  • 250 g ploomijogurtit
  • 300 g vanilli-kohupiimakreemi
  • 200 g toorjuustu
  • 2 munavalget
  • 3-4 sl suhkrut
  • 65 g vaniljekastmepulbrit Ekströms
  • 75 g martsipani
  • 2 tl želatiini
  • 2 spl vett
Sega omavahel sulatatud või, suhkur, munakollased, nisujahu ja odrajahu ühtlaseks tainaks. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Küpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit.
Lõika ploomid sektoriteks, eemalda kivid. Lao ploomid eelküpsetatud põhjale, aseta peale martsipaniviilud ning küpseta veel 10-15 minutit.
Sega omavahel ploomijogurt, kohupiimakreem, toorjuust ja suhkur. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning lisa jogurti-kohupiimasegule. Mikserda juurde vaniljekastmepulber.
Lase želatiinil külmas vees 10 minutit paisuda, seejärel kuumuta pliidil madalal temperatuuril, kuni želatiin on sulanud. Mikserda želatiin kohupiimasegusse ning vala kreem jahtunud põhjale. Riivi martsipan ning puista kõige peale, silu kook lusikaga pealt ühtlaseks. Hoia üleöö külmas.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar