reede, 12. oktoober 2012

Marineeritud kukeseened


 Väga maitsvad marineeritud kukeseened. Sidrunimahl annab seentele mõnusa maitse. Algses retseptis on kasutatud veiniäädikat, aga minu arvates tulevad seened paremad kui kasutada 30% äädikat.



  • 800-900 g väikseid kukeseeni
  • 2 sibulat
Marinaad:

  • 1 dl sidrunimahla
  • 2-3 sl 30% äädikat
  • 4 dl vett
  • 2 dl suhkrut
  • 4 tl soola
  • 2 tl sinepiseemneid
Mõõda marinaadiained potti ja kuumuta keemiseni. Pane puhastatud seened ja hakitud sibulad marinaadi ning keeda mõni minut. Tõsta seened puhastesse purkidesse, vala peale kuum marinaad. Sulge purgid ja säilita jahedas.

Allikas: Nami-nami

7 kommentaari:

  1. Väga hää mekiga marinaad ja seened. Just tavalise äädikaga. Kuna esimene proovipartii kukeseeni said liiga maitsvad, tuli metsa uue pangetäie järele minna.

    VastaKustuta
  2. Vastused
    1. Vabandust 2 aga kas tõesti dl?

      Kustuta
  3. Milleks sidrunimahl selles marinaadis hää on?

    VastaKustuta
  4. Tundub maitsev, aga tekib ka küsimus, kas ikka 2 dl suhkrut õige

    VastaKustuta
  5. Kaks tl on nii väike kogus, et pole mõtet pannagi. Marinaad peab ikka tuntavalt kangem olema kui süüa meeldib, sest seened tõmbavad maitset sisse ja siis on maitseid liiga vähe - marinaad eab olema ikka mõnusalt soolane-magus-hapu. Ja sinepiseemneid ei pane ma üldse kusagile hoidistesse - iialgi!

    VastaKustuta