teisipäev, 9. oktoober 2012

Ahjumakaronid lillkapsa ja juustuga


Üks lihtne ja toitev argiõhtune roog. Seda makaronirooga võib serveerida kas ahjus küpsetamata, nii et see jääb juustune ja kreemjas või kuumutada seda ahjus seni, kuni toit saab krõbeda pealispinna. Kuid tuleb arvestada, et ahjus üleküpsetades ei jää toit nii siidine ja kreemjas nagu küpsetamata, aga maitsvad on mõlemat moodi valmistatud makaronid.



  • 1/2 lillkapsast
  • 200 g juustu
  • 100 g Parmesani juustu
  • Värsket peterselli
  • Soola, pipart
  • 400 g makarone
  • 200 g hapukoort või creme fraiche'i
Rebi lillkapsalt välimised rohelised lehed ja viska ära. Lõika ära vars, lõika see pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Murenda lillkapsapea väikesteks õisikuteks.
Riivi juustud suurde kuumakindlasse kaussi.
Haki petersell peeneks.
Aja suur potitäis soolaga maitsestatud vett keema. Lisa makaronid ja lillkapsas ning keeda vastavalt pakendi juhisele. Tõsta kauss riivitud juustudega poti kohale ja lisa hapukoor või creme fraiche. Sega ettevaatlikult, kuni kogu juust on pehme ja sulanud. Lisa sulanud juustule hakitud petersell, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta juustukauss ettevaatlikult kõrvale. Kurna makaronid suure kausi kohal sõelale, aga jäta veidi keeduvett alles. Kalla makaronid tagasi potti, vala peale sulanud juustusegu ja sega hästi läbi. Toit peaks jääma mõnusalt kreemjas ja siidine, aga kui see tundub liiga paks, lisa vedeldamiseks sorts keeduvett. Nüüd võid valida, kas serveerida makarone kohe või küpsetada ahjus grillrežiimi all, et anda roale krõbe ja kuldne pealispind. Selleks kuumuta ahi keskmisel või kõrgemal temperatuuril. Lisa makaronidele 150 ml allesjäänud keeduvett, sega läbi ja tõsta võitatud ahjuvormi. Kuumuta ahjus, kuni toit on kuldne.

Allikas: "Jamie kokakool"


1 kommentaar:

  1. Serveerisin kohe peale keetmist, st ei pannud ahju. Tegin lillkapsa suhteliselt väikesteks õisikuteks, aga oleks pidanud tegema veel rohem (kuna ei ole eriti lillkapsa fänn) aga oli täitsa hea.

    VastaKustuta