kolmapäev, 27. aprill 2011

Õhuline panna cotta



Kerge, pehme, vahune, õhuline ja suus-sulav magustoit.


Neljale kuni viiele
  • 2,5 dl vahustuvat vanillikastet
  • 200 g maitsestamata jogurtit
  • 2 sl suhkrut
  • 1 sl sidrunimahla
  • 2 sl vett
  • 3 tl želatiini
Paisuta želatiin veega lahjendatud sidrunimahlas ja sulata kuumaveevannis. Mikserda vanillikaste tugevaks vahuks. Ühenda soe želatiinilahus toasooja jogurtiga, kalla peale vanillivaht ja suhkur ning tõsta ettevaatlikult segamini. Jaga külma veega loputatud anumatesse ja lase vähemalt 5 tundi külmkapis tarretuda.

Allikas: Jogurtiraamat

3 kommentaari:

  1. Ei tea kas see Ekströms vanillikaste ka vahustub?

    VastaKustuta
  2. Liina, ma kardan, et Ekströms ei vahustu, aga muidugi võib proovida. Mina kasutasin Flora Vanilla vahustuvat vanillikastet.

    VastaKustuta
  3. Liina, ühe maasikakoogi jaoks vahustasin 91 g Ekströmsi vaniljekastmepulbrit 4 dl piimaga. Tuli selline paks kreem, aga kui vahustatud vahukoort juurde lisada, saakski vahustatud vaniljekastme, kuid maitsed on neil siiski erinevad, aga head on mõlemad :)

    VastaKustuta