neljapäev, 7. aprill 2011

Ricotta-jogurti-mustikakook




Maitsev õhuline ja pehme mustikakook, mis on kõige parem külmalt. Koos pehme piparmündijäätisega see lausa sulas suus...


Tainas:
  • 100 g võid
  • 1,5 spl suhkrut
  • Natuke soola
  • 1 munakollane
  • 2,5 dl jahu
Täidis:
  • 300 g ricotta maitsestamata kohupiimapastat
  • 400 g maitsestamata jogurtit
  • 2 dl suhkrut
  • 1,5 tl vanillisuhkrut
  • 3 spl nisujahu
  • 3 munakollast
  • 4 munavalget
  • 3 dl külmutatud mustikat
  • 1 tl tärklist mustikate jaoks

Kõigepealt haki taina jaoks või jahuga segamini. Lisa ülejäänud ained ning sõtku ühtlaseks tainaks. Suru see 26 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja. Tee kahvliga augud ning pista 180 kraadisesse ahju kuni põhi muutub õrnalt pruunikaks.
Täidise jaoks vahusta munakollased suhkru ja vanillsuhkruga. Juhul kui munakollaseid ei anna lihtsalt suhkruga vahustada, lisa hulka natukene maitsestamata jogurtit. Seejärel sega hulka ricotta, jahu ja maitsestamata jogurt. Lõpuks lisa kõvaks vahuks vahustatud munavalged. Kata põhi poole koguse kohupiima-jogurtiseguga. Siis puista peale tärklisega läbisegatud mustikad. Mustikate peale pane ülejäänud segu. Küpseta 180 kraadises ahjus 30-45 minutit.

Allikas: Minu tegemistest köögis

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar