Neljale-kuuele
- 600-700 g nuikapsast
- 300 g porgandeid
- 3 sl võid
- 4 dl vett
- 1 kanapuljongikuubik
- 1 sl maisitärklist
- 1 dl hakitud tilli
- 3 dl kohvikoort
- Soola ja musta pipart
Koori nuikapsas, lõika õhukesteks, umbes poolesentimeetristeks viiludeks ja tükelda veel väiksemaks. Koori ja viiluta porgandid. Pane potti või, vesi ja puljongikuubik ning lase keema. Lisa nuikapsa- ja porgandiviilud ning hauta umbes 20 minutit, kuni köögiviljad on pehmed ja tõsta siis vahukulbiga puljongist välja. Sega maisitärklis vähese külma veega ja vala pidevalt segades keeduleeme sisse. Lisa hakitud till ja koor. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta köögiviljad potti tagasi, lase peaaegu keema ja tõsta pott pliidilt.
Allikas: "Kasulikud kapsaroad" - Pille Enden
Tegin seda rooga eelmisel suvel. Väga maitsev tuli. Pealegi igati tervislik.
VastaKustutaTegin ja imehea tuli! NB! Lisasin omaltpoolt veidi kyyslauku, porrut, valget veini, chillit ja šampinjone
VastaKustuta