esmaspäev, 4. aprill 2011

Jõhvikasupp beseevahuga





Neljale kuni kuuele

Jõhvikasupp:
  • 400 g jõhvikaid
  • 1 l vett
  • 3-4 dl suhkrut
  • 2 sl maisitärklist + 1 dl vett
Beseevaht:
  • 2 dl vahukoort
  • Suhkrut maitse järgi
  • 0,25 tl vanillsuhkrut
  • 10 beseeküpsist

Lase veel keema tõusta, lisa jõhvikad ja keeda 15-20 minutit tasasel tulel. Kurna vedelik läbi tiheda sõela teise potti ja hõõru sinna ka sõelale jäänud jõhvikad - nii eemaldad ebameeldivad kestad ja supp jääb selge. Lase saadud supipõhjal uuesti keema tõusta ja lisa suhkur, olenevalt sellest, kui magusat suppi soovid. Keeda veel paar minutit. Sega tärklis külma veega ja vala niristades supi sisse, ise kulbiga hoolikalt segades, et ei tekiks klimpe. Esimeste keedumullide tulekul võta pott tulelt ja jahuta serveerimiseks täielikult maha. Parim on see külmkapikülmalt.
Vahusta vahukoor suhkru ja vanillsuhkruga. Pudista besee näppude vahel vahukoore hulka ja sega läbi.
Serveeri jõhvikasuppi beseevahuga.

Allikas: "Supid" - Epp Mihkels

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar