laupäev, 2. aprill 2011

Marja-plaadikook




See kook on taaskord hea näide sellest, et lihtsuses peitub võlu, kuna tegemist on väga maitsva ja lihtsa koogiga. Ei oodanudki, et nii maitsev kook tuleb. Suurest suhkrukogusest vaatamata on kook täpselt paraja magususega ning marjad lisavad omalt poolt veidi hapukust. Kõige selle peal ilutsevad kergelt ahjus päevitunud mandlilaastud. Soovitan kindlasti proovida seda kooki!

Tainas:
  • 200 g sulatatud võid
  • 3-4 dl suhkrut (originaalretseptis 6 dl)
  • 4 muna
  • 6 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillsuhkrut
Kate:
  • 70 g mandlilaaste
  • 5 dl marju

Vahusta munad 3 dl suhkru ja vanillsuhkruga, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, sulavõi ning ülejäänud suhkur. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, puista peale marjad ja mandlilaastud. Küpseta 175 kraadises ahjus 30 minutit. Lase koogil jahtuda ja lõika seejärel ruutudeks.

Allikas: "100 kooki 3" - Angeelika Kang, Lia Virkus, Pille Enden

6 kommentaari:

  1. Kas sinna natuke vett ei oleks vaja lisada? Mul tuli sutsu paks taigen. Aga muidu hea kook, soovitan!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina pole kunagi sellesse koogitaignasse vett lisanud. Aga tore, et kook maitses :)

      Kustuta
  2. Mul tuli ka kuidagi väga paks, lisasin vee asemel hoopis piima (mingist varasemast retseptist külge jäänud). Momendil on kook ahjus, nii et headust/veer parem olemist kommenteerida ei oska. Taigen oli küll päris maitsev.. ;)

    Teinekord tasuks juurde lisada plaadi mõõtmed. Siis teab enda omale sobivaks ka arvestada :) Praegu tuli natuke liiga palju taigent..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Soovitused on alati oodatud, üritan edaspidi ikka koogivormi mõõtmed ka retsepti märkida. Selle koogi puhul kasutasin 25x35 cm küpsetusplaati. Loodan, et kook ikka õnnestus.

      Kustuta
  3. Olen selle retsepti mugandanud oma kõigi plaadikookide põhjaks, sest väga kerge retsept on. Juhiks tähelepanu aga, kas see 6 dl suhkrut ikka näpukas pole? Ma panen 1 dl suhkrut (jahu panen 4-5 dl, et liiga paks ei jääks) ning sellega tuleb enam kui magus taigen. Kuidas on reaalne, et sellise suhkrukoguse peale veel hambad suhu jäävad?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Originaalretseptis on tõesti 6 dl suhkrut. Viimati tegin seda kooki rabarberiga ja veidi vähendasin suhkrukogust ning sai paraja magususega. Muutsin nüüd ka selles retseptis suhkrukogust.

      Kustuta