teisipäev, 29. märts 2011

Rabarbri-mooni toorjuustukook




Põhi:
  • 165 g šokolaadiküpsiseid
  • 50 g võid
Täidis:
  • 450 g toorjuustu
  • 250 g hapukoort
  • 3 dl rabarberimoosi (400-500 g rabarbreid + 1,5 dl suhkrut + 1 tl ingverit)
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 dl suhkrut
  • 3 muna
  • 3 sl tärklist
  • 5 sl mooniseemneid
Kate:
  • 100-150 g valget šokolaadi

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga kaetud vormi (24 cm) põhja.
Vahusta toasoe toorjuust, lisa hapukoor, vanillisuhkur ja suhkur. Lisa ühekaupa munad. Sega sisse rabarberimoos, mooniseemned ja tärklis. Vala täidis põhjale ja küpseta 160-kraadises ahjus tund aega. Kook peaks ahjust välja võttes olema veel kergelt võdisev. Lase koogil esmalt avatud uksega ahjus jahtuda, hiljem aga tõsta külmikusse. Kata pealt sulašokolaadiga.

Allikas: Sööme silmadega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar