neljapäev, 17. märts 2011

Šokolaadivahutäidisega vastlakuklid



Imemaitsva vahuse ja õhulise täidisega kakaosed vastlakuklid, milles üllatuseks peidus kirsi- või virsikumoos.


12 tk

Tainas:
  • 25 g toasooja pärmi
  • 100 g võid
  • 2,5 dl piima
  • 0,25 tl soola
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl kardemoni
  • 1 dl kakaopulbrit
  • 8-9 dl nisujahu
Šokolaadivaht:
  • 3 dl vahukoort
  • 1 sl kakaopulbrit
  • 4-7 sl suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 50 g piimašokolaadi
Määrimiseks:
  • 1 muna
Saiade sisse:
  • 2,5 dl kirsi- või virsikumoosi
Pealepuistamiseks:
  • Kakaod või tuhksuhkrut

Taina valmistamiseks sulata kastrulis või. Vala juurde piim. Hõõru pärm soola ja vähese suhkruga vedelaks, lisa käesoe või-piimasegu, ülejäänud suhkur ja kardemon. Sõelu kakao nisujahu hulka. Lisa jahusegu vähehaaval pärmisegule ning sõtku ühtlaseks tainaks. Lase soojas kohas rätiku all kerkida 1 tund või kuni tainas on saavutanud kahekordse mahu.
Sõtku kerkinud tainas jahusel laual läbi, jaga 12 osaks ja vormi neist pallikesed. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja kergita rätiku sll 15 minutit. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta 200 kraadises ahjus 22-25 minutit (pöördõhurežiimil 12-15 minutit). Lase jahtuda. Lõika saiadel "kaas" pealt ning uurista veidi sisu välja. Tõsta iga saiakese sisse lusikatäis moosi.
Šokolaadivahu valmistamiseks mikserda koor kakaopulbri ja suhkrutega. Haki šokolaad ja sega vahukoore hulka. Tõsta vaht kuklitesse ning kata need "kaantega". Puista peale kakaod või tuhksuhkrut.

Allikas: "Väike saiaraamat" - Lia Virkus

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar