teisipäev, 15. märts 2011

Porgandiga kaneelisaiad



24 tk/ 1 tk 303 kcal

  • 50 g pärmi
  • 5 dl piima
  • 2 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 1 tl soola
  • u 16 dl nisujahu
  • 2 väiksemat porgandit
  • 150 g võid
Täidis:
  • 100 g võid
  • 2 dl demerara suhkrut
  • 2 sl kaneeli
Määrimiseks:
  • 1 muna
Peale puistamiseks:
  • Tuhksuhkrut

Lahusta pärm väheses käesoojas piimas, lisa suhkur, sool ja muna. Riivi kooritud porgandid ja sega koos jahuga taina hulka. Lisa vähehaaval toasoe või ning sõtku ühtlaseks tainaks. Lase kerkida rätiku all 1 tund.
Sega täidiseks sulatatud või, demerara suhkur ja kaneel.
Jaga tainas kaheks, rulli pool tainast jahusel laual piklikuks nelinurgaks ja laota pool täidisest peale. Keera rulli ja lõika tükkideks. Tõsta paberist muffinivormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse. Lase rätiku all veel 30 minutit kerkida. Määri lahtiklopitud munaga ja küpseta 200 kraadises ahjus 12-15 minutit ehk kuni saiad on küpsed. Samuti toimi teise tainapoolega.

Allikas: Selver

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar