Põhi:
- 2 dl nisujahu
- 3 sl suhkrut
- Näpuotsatäis soola
- 75 g võid või margariini
- 2 sl külma vett
- 400 g kodujuustu
- 1 sidruni riivitud koor
- 2 sl vedelat mett
- 8 sl suhkrut
- 4 muna
- Vedelat mett
- Kaneeli
Sega jahu, suhkur ja sool. Näpi hulka või ja lõpuks ka külm vesi. Sega ühtlaseks tainaks (taina saad kiirelt ja lihtsalt segada kokku ka köögikombainis). Suru tainas võiga määritud 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Kata fooliumiribadega, et ääred küpsemise ajal alla ei vajuks. Pane vorm tainaga tunniks külma. Eelküpseta põhja 175 kraadi juures 15 minutit,eemalda fooliumiribad ning lase jahtuda, kuni valmistad täidise.
Vahusta munad suhkruga, sega hulka kodujuust, hoolikalt pestud sidrunilt riivitud koor ja mesi. Kalla segu jahtunud või väheke jahtunud põhjale. Küpseta 175 kraadises ahjus veel 40 minutit.
Serveerides puista läbi sõela peale kaneeli ja serveeri vedela meega.
Allikas: Selveri retseptileht
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar