esmaspäev, 8. november 2010

Vaniljerullbiskviit kaneeli-suhkruste õuntega



Rullbiskviit, millel katteks kaneelised ja mahlased õunatükid ja täidiseks ohtralt imemaitsvat vaniljekreemi.

BISKVIITTAINAS:
  • 2 õuna
  • 1 sl suhkrut
  • Kaneeli
  • 3 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 dl jahu
  • 1 dl kartulijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
TÄIDIS:
  • 100 g võid
  • 600 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 1 dl vaniljekastmepulbrit Ekströms
  • 100 g suhkrut
IMMUTAMISEKS:
  • Piima

Koori ja puhasta õunad. Lõika mõnusalt väikesteks tükkideks ning sega 1 sl suhkru ja kaneeliga. Sega korralikult läbi ning jäta taina valmistamise ajaks ootele.
Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Munavalged vahusta tugevaks vahuks. Sega munakollasevaht ettevaatlikult vahustatud munavalgete hulka. Sega omavahel kuivad ained ning sõelu seejärel munavahu hulka. Sega ettevaatlikult. Kalla taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Aseta peale kaneeli-suhkruga segatud õunatükid (ära õuntest eraldunud vedelikku tainasse pane) ning seejärel küpseta 225 kraadi juures 7-10 minutit ehk seni kuni küpsetis on pealt kuldne. Selleks, et rulli paremini kokku keerata, aseta lauale küpsetuspaber ning puista sellele tuhksuhkrut. Kummuta küpsenud biskviitpõhi selle peale. Võta biskviiti kattev küpsetuspaber ära ning pintselda kook üle piimaga. Siinkohal ei maksa immutamisel piimaga koonerdada. Kata koogipõhi puhta rätikuga ja jäta mõneks minutitks jahtuma.
Täidise jaoks sulata või ning seejärel sega see kokku kohupiimapastaga. Sega sisse vaniljekastmepulber ning suhkur. Sega korralikult läbi ning määri biskviidile. Keera kook küpsetuspaberi abil rulli ning aseta külmikusse maitsestuima. Umbes 5 tunni pärast võib juba serveerida. Kaunistada võib veevannil sulatatud tumeda šokolaadiga.


Allikas: Kokkama Ragnega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar