teisipäev, 2. november 2010

Kõrvitsa-porgandisupp suitsujuustuga




Kuuele
  • 700 g kõrvitsa viljaliha
  • 3 keskmise suurusega porgandit
  • 2 kartulit
  • 1 sibul
  • 5-6 dl kanapuljongit
  • 150 g suitsujuustu
  • Maitseks lusikaotsaga kaneeli
  • 1-2 sl sidruni mahla
  • Soola, pipart
  • Oliiviõli

Koori ja tükelda porgandid, sibul ja kartulid. Lõika kõrvitsa viljaliha kuubikuteks. Kuumuta paksupõhjalises potis veidi oliiviõli ning pruunista köögivilju 4-5 minutit. Vala peale puljong ning hauta tasasle tulel köögiviljad pehmeks.
Tõsta pott tulelt ning lisa supikogule riivitud või tükeldatud suitsujuust. Püreesta supp saumiksri või köögikombainiga.
*Osa juustu võib peale püreestamist suppi lisada või serveerimiseks kasutada.
Viimistle maitse kaneeli, sidrni mahla, soola ja pipraga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar