- 1 sibul
- 1 kg kõrvitsat (puhastatud ja kooritud)
- 4 kartulit
- 1-1,2 l vett
- 2 puljongikuubikut
- 80 g riivitud juustu
- Tilli
- Pipart
- Riivitud juustu
- Röstitud kõrvitsaseemneid
Kooritud sibul, puhastatud kõrvits ja kartulid lõigata kuubikuteks. Sibul kuumutada toiduõlis klaasjaks. Lisa veega segatud puljongikuubikud, kõrvits ja kartul. Keeda seni, kuni kõrvits ja kartul on pehmed. Jahuta veidi ning seejärel püreesta saumikseriga. Saadud segu kuumutada keemiseni, lisada riivitud juust ning maitsestada tilli ja pipraga.
Serveeri riivitud juustu ning röstitud kõrvitsaseemnetega.
Röstitud kõrvitsaseemnete saamiseks pane paar võitükki ahjuplaadile ning aseta seemned selle peale, rösti ahjus grillfunktsioonil, kuni seemned on kuldpruunid. Puista üle soolaga ja sega.
Allikas: Kokkama Ragnega
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar