esmaspäev, 14. oktoober 2013

Tummine suitsukana-riisisupp


Suitsukana, köögiviljade, riisi ja juustuga supp on toitev ja maitseb hästi. Kohvikoore võib ka välja jätta ja selle asemel puljongit lisada või proovi riivjuustu asemel sulatatud juustu, samuti võib suitsukana asendada näiteks suitsusingiga. 150 grammi riisiga saad mõnusalt tummise supi, kui armastad vedelamaid suppe, lisa riisi vähem.


  • 100-150 g riisi
  • 600 g tomateid
  • 1 paprika (väiksem)
  • 150 g porgandeid
  • 1,5 l puljongit
  • 300 g suitsukana (liha kogus)
  • 2 dl kohvikoort
  • 200 g riivitud juustu
  • soola
  • 0,5 tl suhkrut
Koori tomatid (selleks tee tomatitele noaga kerge sisselõige ning vala keev vesi peale) ja porgandid. Haki paprika ja tomat, riivi porgand.
Pane riis puljongisse keema. Keeda poolpehmeks. Seejärel lisa köögiviljad. Keeda, kuni riis ja köögiviljad on pehmed (kui supi pinnale tekib vahtu, siis eemalda see vahukulbiga). Lisa kohvikoor, riivjuust ja suitsukanatükid, maitsesta soola ja suhkruga. Lase keema tõusta ning tõsta siis tulelt. Serveeri.


1 kommentaar: