laupäev, 12. oktoober 2013

Leiva-Napoleoni kook


Tervislikum, vähem magusam ja lihtsam variant aeganõudvast Napoleoni koogist. Lehttaigna asemel läks käiku rukkileib ning vahele paras kogus keedukreemi. Leiba piimaga immutades jääb tort mõnusalt mahlane. Mulle väga maitses. :)


  • 18 viilu kandilist rukkileiba (pehmet)
  • immutamiseks piima
Keedukreem:
  • 0,75 l piima
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 0,75 dl nisujahu
  • 3 muna
  • 1 sl võid
Kaunistamiseks:
  • purustatud küpsiseid
  • värskeid marju



Keedukreemi valmistamiseks sega piim suhkruga ning kuumuta pliidil keemiseni. Jahuta. Hõõru jahu korralikult munadega läbi (võid kasutada ka miksrit) ning lisa jahtunud piimale pidevalt segades, et ei tekiks klimpe. Seejärel kuumuta kreemi nõrgal tulel segades, kuni see pakseneb (keeta ei tohi). Selleks kulub umbes 20-30 minutit. Võta tulelt, lisa või ja vanillsuhkur ning lase kreemil jahtuda.
Lõika leivaviiludelt servad ära. Lao alusele 6 viilu piimaga immutatud leiba (nt 2x3) ning määri peale keedukreemi. Lao järgmine kiht immutatud leiba ja seejärel jälle kreemi. Aseta peale viimane kiht leiba ning kata kook pealt ja külgedelt keedukreemiga. Hoia vähemalt üleöö külmkapis.
Kaunista küpsisepuru ja värskete marjadega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar