Tõeliselt lihtne ja kiire suvine roog sobib suurepäraselt kui nälg ootamatult näpistama hakkab. Mahlane suvikõrvits, värsked kartulid ja suitsukana maitsevad koos imehästi. Keeda eelmisel päeval rohkem kartuleid, nii valmib see toit vaid viie kuni kümne minutiga. Eriti hea on siis kui värsked kartulid, sibul ja suvikõrvits oma aiast võtta :)
- 0,5 keskmist suvikõrvitsat
- 400-500 g värskeid pisikesi keedetud kartuleid
- 250 g suitsukana (kondita liha kogus)
- 0,5-1 dl rõõska koort
- rohelist sibulat
- soola
Riivi suvikõrvits jämeda riivipoolega ning prae õliga piserdatud pannil paar minutit. Seejärel lisa kartulid, maitsesta soolaga ning minuti pärast lisa suitsukanatükid. Sega läbi ning vala juurde rõõsk koor. Lase koorel rooga imenduda ja lõpuks sega sisse rohkelt rohelist sibulat, vajadusel maitsesta.
PS! Kui kapis leidub eilsest grillimisest järele jäänud liha, kasuta see ära!
Allikas: Nipiraamat (juuli 2013)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar