neljapäev, 23. mai 2013

Toitev kartulivorm


Taaskord üks hea näide sellest, et lihtsuses peitub võlu. Kastmega ülevalatud kartuliviilud küpsevad mõnusalt pehmeks ning pealmine kiht saab kauni ja krõbeda kuldpruuni kooriku. Vahele puistatud juust annab roale just selle õige maitse. Sellest toitvast kartulivormist saab kindlasti paljude lemmik. 


Neljale kuni kuuele
  • 6-8 kartulit
  • 2 sibulat
  • 100 g riivitud juustu
  • 3 dl piima
  • 1 sl nisujahu
  • Soola
  • Riivitud muskaatpähklit
  • 2 sl võid
Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks. Laota pooled kartulitest võitatud ahjuvormi, raputa peale soola. Kata sibulalõikudega ja puista peale riivitud juust. Maitsesta muskaadiga. Laota peale ülejäänud kartulid ning maitsesta veidikese soolaga. Sega piim, jahu ja sool ning vala kartulitele. Peale aseta võitükikesed. Küpseta 200-kraadises ahjus 50 minutit, kuni kartul on pehme.

Allikas: Nami-nami

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar