esmaspäev, 6. mai 2013

Kartulipuder kapsaga


Vahelduseks tavalisele kartulipudrule proovi kapsa ja sibulaga varianti - need annavad pudrule mõnusa maitse ning muudavad ka igava kartulipudru isuäratavaks roaks, muidugi juhul kui sööd kapsast. See puder maitseb väga hästi, hoopis paremini kui tavaline kartulipuder. Hea lihtne argiõhtu toit. Läheb kindlasti kordamisele.


  • 750 g muredaid kartuleid
  • 75 g võid
  • 500 g kapsast
  • 2 sibulat
  • 5-7 sl piima või kohvikoort
  • Veidi muskaatpähklit
  • Soola
  • Musta pipart
Serveerimiseks:
  • Võid või riivitud juustu
Koori kartulid ja lõika suuremad neljaks, väiksemad pooleks. Pane suurde potti, kalla peale keev vesi ja lisa 2 tl soola. Keeda vaiksel tulel kaane all 20-25 minutit, kuni kartulid on pehmed.
Sulata pannil 2 sl võid ja hauta seal tükeldatud kapsast pidevalt segades 8-10 minutit ehk kuni kapsas on kergelt kuldne. Kui pann jääb liiga kuivaks, võid valada sinna pisut kuuma vett. Lisa kooritud-hakitud sibulad ning kuumuta 7-8 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.
Kurna kartulid (jäta kartulikeeduvesi alles!), pane potti tagasi ja tambi pudruks. Klopi hulka piim või kohvikoor ja ülejäänud või. Lisa vastavalt vajadusele ka kartulikeeduvett. Maitsesta muskaadi, soola ja pipraga. Sega hulka võis praetud kapsas ja sibul. Serveeri võisilma või riivitud juustuga.

Allikas: "Pudrud hommiku-, lõuna- ja õhtusöögiks"


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar