See kook on midagi tõeliselt head - õrn ricotta-täidis, hapukad marjad koos magusa ja sulanud martsipaniga ning krõbe purukate. Täisteranisujahuga purukate on veel maitsvam kui ainult nisujahuga puru. Maitseb väga hästi ka soojalt, aga kõige parem on see kook siiski külmalt koos klaasikese piimaga. See kook on suurepärane valik, kui vaja enne uut marjahooaega sügavkülma tühjendada või suvel, mil värsked marjad aiast saada.
Tainas:
- 2,5 dl nisujahu
- 3 dl täisteranisujahu
- 2 dl suhkrut
- 200 g võid
- 2 muna
- 1 dl suhkrut
- 2 sl vanillsuhkrut
- 400 g ricotta-kohupiima
- 1 dl hapukoort
- 400-500 g erinevaid marju (nt sõstraid, vaarikaid, pohli, mustikaid)
- 0,5 dl suhkrut + kaneeli
- 100 g martsipanimassi
Mõõda jahud ja suhkur kaussi. Lisa tükeldatud külm või ja haki ühtlaseks puruks. Suru 2/3 tainapurust küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (kasutasin 23x29 cm vormi). Klopi katte jaoks munad suhkrutega lahti. Sega hulka ricotta ja hapukoor ning tõsta segu tainale. Laota peale marjad, raputa üle suhkru ja kaneeliga. Näpi ülejäänud taina hulka martsipan ja raputa puru koogile. Küpseta 180-kraadises ahjus 40-45 minutit või kuni kate on tahe ja tainas krõbe.
Allikas: "Võrratud koogid"
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar