teisipäev, 14. mai 2013

Mustika-martsipanikook


Põhi:
  • 160 g kaeraküpsiseid
  • 50 g võid
  • 1 kuhjaga sl pruuni suhkrut
Täidis:
  • 300 g mustikaid
  • 100 g martsipani
  • 2 sl tärklist
Amaretto-toorjuustukreem:
  • 400 g toorjuustu
  • 4 sl (tuhk)suhkrut
  • 4-6 sl Amaretto likööri



Sega purustatud küpsised, sulatatud või ja pruun suhkur. Suru segu piklikkusse (12 x 38 cm) või 20-22 cm läbimõõduga ümmarguse vormi põhja. Hoia vormi umbes 30 minutit külmas.
Täidiseks riivi martsipan ja puista see ühtlaselt põhjale. Sega kokku mustikad ja tärklis ning vala segu vormi sisse riivitud martsipani peale. Küpseta kooki ahjus 180 kraadi juures 30-40 minutit, kuni täidis on tahenenud.
Serveeri amaretto-toorjuustukreemiga. 
Vahusta toasoe toorjuust amaretto ja (tuhk)suhkruga ühtlaseks. Serveerimiseks laota toorjuustuvaht spaatliga koogile või paku kausiga selle kõrvale.

Allikas: "Magus kiusatus" - Silja Luide


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar