reede, 17. mai 2013

Kala köögiviljadega


See köögiviljakattega ahjukala on tervislik valik lõuna- või õhtusöögiks. Juustukatte võib teha nii riivitud juustust kui ka sulatatud juustust. Viimane jääb kreemjam ja pehmem.


  • 1 kg külmutatud valge kala fileed
  • 1/2 keskmisest kapsapeast
  • 1 suur porgand
  • 1 sibul
  • 2 tomatit
  • 1 küüslauguküüs
  • 200 g sulatatud juustu või riivjuustu
  • 100 g majoneesi
  • õli
  • soola, pipart, kalamaitseainet, tilli
Riivi või tükelda hästi peeneks kapsas ja porgand, lõika kuubikiteks tomat ja haki sibul. Maitsesta neid soola ja pipra ning pressitud küüslauguga ja hauta pannil õlis pehmeks.
Lõika kala paraja suurusega tükkideks ning lao ahjuvormi põhja. Maitsesta kalamaitseaine ja tilliga ning kata siis hautatud köögiviljadega. Kõige peale pane majoneesist ja sulatatud juustust või riivjuustust segatud kate. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30-40 minutit või kuni kate on pruunikaks tõmbunud. Enne serveerimist raputa peale tilli.

Allikas: Nipiraamat (detsember 2011)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar