pühapäev, 24. märts 2013

Suitsuräimetort


Külm suitsuräimetort on toitev ning maitseb hästi. Pirukapõhja valmistamisel saad ära kasutada eelmisest toidukorrast ülejäänud keedetud kartuleid. Sobib serveerida kohe peale valmissaamist või lase pirukal enne sööma asumist tunnike seista.


Põhi:
  • 150 g margariini
  • 4 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 250 g keedetud kartuleid
  • Soola
Kate:
  • 500 g suitsuräime (puhastatud)
  • 2 dl hapukoort
  • 2 dl kodujuustu
  • 2 keedetud muna
  • 1 marineeritud kurk
  • Tilli
  • Soola, pipart
  • Sidrunimahla
Valmista esmalt põhi. Selleks murenda sõrmede vahel pehme margariin jahu, soola ja küpsetuspulbriga. Riivi keedetud kartulid ja sega taina hulka. Sega võimalikult vähe, aga nii, et koostisosad oleksid omavahel korralikult segunenud. Suru tainas küpsetusvormi põhja ja äärtele ning pane vähemalt pooleks tunniks külma seisma. Seejärel küpseta 225 kraadi juures kuldpruuniks. Lase põhjal enne katte peale tegemist maha jahtuda.

Katteks sega puhastatud ja hakitud suitsuräimed hapukoore, kodujuustu, kurgitükkide ja tilliga. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Tõsta segu põhjale ning kaunista tort riivitud keedumunadega.

Allikas: Ajakiri Naised


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar