teisipäev, 1. mai 2012

Vanilli-toorjuustukreemikook krõbeda kookosega


Koogi põhjale on valatud kiht vanillipudingut ja seda katab vanilli-toorjuustukreem, mis üle puistatud krõbeda ja magusa kookosega. Kõik see kokku moodustab ühe magusa, rammusa ja kreemise koogi. Vanillipudingu asemel võib proovida ka kakao- või karamellipudingut või hoopiski selle kihi ära jätta.


Põhi:

  • 100 g võid
  • 0,5 dl suhkrut
  • 2,5 dl nisujahu
Täidis:

  • 500 g Tere vanillipudingut
  • 400 g toorjuustu
  • 4 sl vanillikastmepulbrit Ekströms
  • 2,5 dl 35% rõõska koort
  • 0,5-1 dl suhkrut
Krõbe kookos:

  • 1 dl suhkrut
  • 4 dl kookoshelbeid
Põhja valmistamiseks sega toasoe või, suhkur ja jahu ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud või võitatud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Kata ääred fooliumiga ning küpseta põhja 175-kraadises ahjus 10 minutit. Seejärel eemalda foolium ja küpseta veel kuni põhi on kuldpruun. Lase jahtuda.
Vahusta toasoe toorjuust ja vanillikastmepulber kausis. Vahusta koor suhkruga ja sega toorjuustuvahu hulka.
Krõbeda kookose valmistamiseks kuumuta pannil suhkur sulamiseni, siis sega juurde kookoshelbed ning kuumuta segades paar minutit, kuni kookoshelbed on kergelt kuldsed. Võta pann tulelt ning tõsta kookoshelbed kohe taldrikule jahtuma.
Vala jahtunud koogipõhjale vanillipuding. Määri peale toorjuustuvaht. Kõige peale puista krõbe kookos. Enne serveerimist hoia kooki üleöö külmkapis.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar