Mõnusad korvikesed, mille täidise maitseb justkui brownie, seest niisked ja pealt kergelt krõbedad šokolaadikoogikesed, seekord aga apelsinise maitsenüansiga. Serveeri kindlasti omavalmistatud jahutava apelsinijäätisega, mis tasakaalustab šokolaadikoogi rammusust ja magusust. Apelsin on šokolaadile ideaalne kaaslane. Selline elegantne ja hõrk magustoit on iga pidulaua ehe.
Mina sain antud kogustest 14 korvikest/tartaletti. Lisaks jäi veel veidi taigent üle, millest tegin mõned küpsised.
Tainas:
- 350 g jahu
- 200 g võid
- 100 g tuhksuhkrut
- 1 apelsini riivitud koor
- 1 munakollane
- 2 sl vett
- 250 g tumedat šokolaadi
- 2 muna
- 1 munavalge
- 140 g suhkrut
- 85 g sulatatud võid
- 85 g jahu
- Kakaopulbrit
- Apelsinijäätist
Kuumuta ahi 190 kraadini. Kata koogipõhjad seest fooliumiga ning tõsta raskuseks peale ube-herneid. Küpseta nii 15 minutit. Eemalda raskus ja paber ning küpseta veel 10 minutit. Tõsta vormid ahjust välja. Kui need on juba sedavõrd jahtunud, et saad käega katsuda, siis kummuta tainapõhjad vormist ja aseta küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile.
Vähenda ahju temperatuur 160 kraadini.
Täidise tarvis sulata veevannil šokolaad. Vahusta 2 muna, munavalge ja suhkur heledaks tihedaks vahuks. See võtab aega umbes 5 minutit. Sega hulka veidi jahtunud šokolaad, sulavõi ja jahu.
Jaga täidis koogipõhjade vahel. Lase mõni minut seista ning pista siis 25 minutiks ahju. Jahuta valmis koogikesi enne serveerimist 10 minutit ning siis paku sõelutud kakaopulbri ja apelsinijäätisega.
Apelsinijäätis:
- 500 ml täisrasvast piima
- 300 ml 35% rõõska koort
- 5 munakollast
- 140 g suhkrut
- 2 apelsini riivitud koor
- 1 apelsini mahl
Allikas: Oma Maitse (märts 2012)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar