Selle rabarberihooaja esimene rabarberikook valmis täna hommikul. Selleks valisin ajatu klassika, mida kindlasti paljud on kümneid kordi küpsetanud, kuid mina tegin seda alles esimest korda. Pehme biskviitkatte, mahlase ja hapuka rabarberitäidise ning mureda põhjaga kook on lihtne ja maitsev.
- 600 g rabarberit
- 3 sl suhkrut
- 1 sl kaneeli
- 150 g võid
- 250 g jahu
- 60 g suhkrut
- 2 munakollast
- 1 tl küpsetuspulbrit
- Soola
- 7 muna
- 8 sl suhkrut
- 4 sl jahu
- 3 sl kartulitärklist
Rullige või suruge tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpsetage 200 kraadises ahjus 10 minutit. Nüüd hakkab kiire, sest kuldkollane küpsetis ei tohi maha jahtuda.
Biskviittaina tegemiseks segage kokku jahu ja tärklis. Lööge munad suurde kaussi lahti ja lisage suhkur. Vahustage mune ja suhkrut mikseriga niikaua, et segu jääks paks ja tugev. Nüüd sõeluge juurde tärklise-jahusegu, segage läbi.
Puhastage rabarber, tükeldage kuubikuteks ja pange kaussi. Segage rabarber suhkru ja kaneeliga vahetult enne kuumale tainale panemist ning valage peale biskviidimass. Küpsetage 200 kraadises ahjus veel 15-20 minutit.
Allikas: Köögikalender 2012
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar