teisipäev, 15. mai 2012

Pitsa, lihtne teha ja õnnestub alati


Mahlane ja maitsev õhukese põhjaga mahlane hakklihapitsa, mida võib teha nii tomatitega kui ka ananassikonserviga. Mina tegin pool pitsat tomatiga ja teise poole ananassiga, viimane maitses mulle rohkem. Parim soojalt!


Põhi:

  • 1,5 dl leiget piima
  • 25 g pärmi
  • 3 sl õli
  • 4 dl jahu
  • 0,5 tl soola
Kate:

  • 1 suur hakitud sibul
  • 3 küüslauguküünt
  • 500 g hakkliha
  • 1 dl ketšupit
  • 1 tl soola
  • 1 tl pitsamaitseainet
Peale:

  • 1 väike purk ananassikonservi või 4 viilutatud tomatit
  • 200 g riivitud juustu


 Murenda pärm 1 sl piima sisse ja sega, kuni pärm on sulanud. Kalla juurde ülejäänud piim ja õli. Lisa sool ja detsiliitri haaval jahu. Lõpuks tuleb lusikas kõrvale jätta ja kätega asja kallale asuda. Tainas peab olema elastne, kuid mitte jääma käte külge. Jahu kogust ära kindlasti suurenda, pigem tee käed õliseks, siis saad kergemini sõtkuda. Suru/rulli tainas ahjuplaadile laiali ja tõsta 10-20 minutiks 50-kraadisesse ahju kerkima.
Taina kerkimise ajal prae sibul klaasjaks ning lisa hakitud küüslauk, hakkliha, sool ja pitsamaitseaine. Kui hakkliha on küps, lisa ketšup.
Kui tainas on kerkinud, pane täidis põhjale. Puista peale nõrutatud ananassitükid või tomativiilud ja riivitud juust. Küpseta 220-kraadises ahjus 15-20 minutit.

Allikas: "Tudengitoidud" - Raili Mikk


2 kommentaari: