teisipäev, 29. mai 2012

Rabarberi-vaarikakook martsipani-purukattega


Praegusel ajal on kindel valik magusaisu korral rabarberikook, aga selles koogis saab lisaks värskele rabarberile ära kasutada ka sügavkülma ununenud karbitäis vaarikaid. Hapu rabarber ja magus martsipan on juba paljude lemmikkooslus, aga oled sa proovinud rabarberi-vaarika kooslust? Igatahes minul oli see küll esimene kord kui koogi sisse läks nii rabarber kui ka vaarikad. Kui sellele puistata peale veel magus martsipani-purukate, mis on ahjus kauni kuldpruuni läike saanud ning kõrvale klaas külma piima...


Põhi:

  • 1 muna
  • 3 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 125 g toasooja võid
  • 2 sl suhkrut
  • 1 sl piima
Täidis:

  • 400 g rabarberit
  • 0,5 dl vett
  • 2 dl moosisuhkrut
Martsipani-purukate:

  • 50 g martsipani
  • 50 g võid
  • 0,5 dl suhkrut
  • 0,5 dl nisujahu
Peale:

  • 3 dl värskeid või külmutatud vaarikaid



Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates muna. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa koos piimaga tainale. Vajuta tainas 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Eelküpseta 200kraadises ahjus 15 minutit.
Keeda täidise tarvis tükeldatud rabarberivarsi vees 5 minutit (kuni need pehmenevad). Lisa moosisuhkur ja keeda veel 5 minutit (suhkru lahustumiseni). Lase segul veidi jahtuda.
Näpi martsipanikatte ained omavahel puruseks seguks.
Kalla rabarberitäidis eelküpsetatud põhjale. Puista peale vaarikad ja pudista peale martsipani-purukate. Küpseta 200kraadises ahjus veel 20 minutit.

Allikas: "Võrratud koogid"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar