pühapäev, 29. aprill 2012

Astelpajuruudud


Astelpajukollase magus-hapuka ja pehme kattega kook, millel ka imehea põhi. Seda mahlast kooki saab valmistada nii värsketest kui ka külmutatud astelpajumarjadest, viimased sulata enne üles. Aga samuti võib proovida seda kooki teha ka teiste marjadega ja vastavalt marjade magususele suhkrukogust muuta. Ise pole küll teiste marjadega seda kooki teinud, aga võib-olla kunagi katsetan.


Põhi:

  • 225 g võid
  • 4,5 dl jahu
  • 1,5 dl tuhksuhkrut
  • Näputäis soola
Täidis:

  • 400-500 g astelpajumarju
  • 4 muna
  • 3,5 dl suhkrut
  • 0,5 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Kata 28-30 cm küljepikkusega neljakandiline vorm küpsetuspaberiga.
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Haki põhja tarvis jahu, või, tuhksuhkur ja sool ühtlaseks puruks. Laota puru vormi ja suru kergelt kokku. Küpseta 20-25 minutit või kuni puru on kuldne. Lase jahtuda.
Klopi munad suhkruga lahti. Püreesta astelpajumarjad ja suru läbi tiheda sõela. Sega astelpajupüree munade hulka. Lisa küpsetuspulbriga ühendatud jahu ja sega ühtlaseks. Laota täidis põhjale ja küpseta veel 20-25 minutit. Lase jahtuda. Võta kook vormist ja lõika ruutudeks.

Allikas: "Võrratud koogid"



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar