Pehme šokolaadiglasuuriga mahlane ja niiske šokolaadikook. Kooki süües satuvad hamba alla ka mõnusalt krõmpsuvad pähklitükikesed ja hapukad pohlad. Tükk seda rammusat ja tummist šokolaadikooki rahuldab kiiresti magusaisu.
- 200 g võid
- 4 muna
- 5 dl suhkrut
- 2 tl vanillisuhkrut
- 2,5 dl nisujahu
- 4 sl kakaopulbrit
- 0,5 dl espressot või muud kanget kohvi
- 100 g kreeka pähkleid
- 1,5 dl värskeid või külmutatud pohli
Šokolaadiglasuur:
- 150 g tumedat šokolaadi
- 1 dl kohvikoort
- 2 sl siirupit
- 50 g toasooja võid
Kaunistuseks:
- Kreeka pähkleid
- Pohli või hakitud šokolaadi
Pane ahi sooja 175 kraadi juurde. Sulata või ja lase jahtuda. Vahusta munad suhkrutega, lisa jahtunud sulavõi. Sõelu hulka omavahel eelnevalt segatud kuivained ja kohvi. Sega viimaks hulka ka hakitud pähklid ja pohlad. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta ahjus umbes 40-45 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Võta ahjust ja lase jahtuda. Kuumuta koor ja siirup potis keemiseni ja vala šokolaadile ning sega, kuni šokolaad on sulanud. Lisa või ja sega ühtlaseks glasuuriks. Lase väheke jahtuda ja määri koogile. Kaunista pähklite ja pohlade või šokolaadiga.
Allikas: Selveri retseptileht
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar