Toit, mille ettevalmistamine käib kähku ning ülejäänud aja valmib see juba ahjus ise. Selle toidu puhul on hea see, et nii riis kui ka kana saavad samal ajal valmis. Kana annab riisile väga mõnusa maitse ning herned-porgandid-mais lisavad roale värvikust. Ainuke asi, mis võibolla veidi häiris on see, et kananahast eraldub päris palju rasva ja seetõttu jääb riis rasvasem, kuid samas ka mahlane.
- 4 kanakoiba
- 2 dl riisi
- 1 pakk (400 g) külmutatud köögivilju (hernes-porgand-mais)
- 7 dl vett
- 1 kanapuljongikuubik
- 1 tl karripulbrit
- 2 spl ketšupit
- Soola
- Broilerimaitseainet
Valmista puljongikuubikust ja veest puljong, lisa karripulber ja ketšup, vajadusel maitsesta soolaga. Vala puljong vormi.
Maitsesta kanakoivad soola ja broilerimaitseainega ning aseta ahjuvormi riisi-köögiviljasegu peale.
Küpseta 175 kraadi juures umbes 1 tund või seni kuni riis on pehme ja kana kuldpruun.
Allikas: Konsumi retseptileht
Lisasin veel lillkapsast, kuna oli seda väike jupp külplapis ja ei tahtnud niisama ära visata. Küpsetasin pisut üle pooleteist tunni. Tulemus väga hea.
VastaKustuta