pühapäev, 15. aprill 2012

Kõrvitsa-juustukook hapukoore-pähklikattega


Suviselt kollane kõrvitsa-juustukook on hästi kreemja täidise, pähkliselt krõmpsuva põhja ning maheda hapukoorekattega.


Põhi:
  • 4 dl purustatud täisteraküpsiseid
  • 2 dl hakitud kreeka pähkleid
  • 1 dl sulavõid
Täidis:
  • 750 g toasooja maitsestamata toorjuustu
  • 2,5 dl tavalist suhkrut
  • 1 dl pruuni suhkrut
  • 5 toasooja muna
  • 400 g kõrvitsapüreed
  • 200 g hapukoort
  • 0,5 tl jahvatatud ingverit
  • 2 tl vanillsuhkrut
Kaunistuseks:
  • 400 g toasooja hapukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • Pähkleid
Sega omavahel purustatud küpsised, sulavõi ja hakitud pähklid. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga koogivormi. Pane külma tahkuma.
Sega täidiseained mikseriga põhjalikult läbi, kalla segu vormi. Küpseta ahju keskmisel siinil 175 kraadi juures 55-60 minutit, võta ahjust. Kalla koogi keskele suhkru ja vanillsuhkruga segatud toasoe hapukoor, aja ühtlase kihina laiali. Pane uuesti ahju, küpseta veel 5 minutit. Tõsta kook ahjust välja ja lase täielikult jahtuda. Kata vorm kinni, hoia enne serveerimist vähemalt 12 tundi külmkapis. Serveerimisel puista koogi pinnale terveid või hakitud pähkleid.

Allikas: "Kevadpühade piduroad"


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar