Suviselt kollane kõrvitsa-juustukook on hästi kreemja täidise, pähkliselt krõmpsuva põhja ning maheda hapukoorekattega.
- 4 dl purustatud täisteraküpsiseid
- 2 dl hakitud kreeka pähkleid
- 1 dl sulavõid
- 750 g toasooja maitsestamata toorjuustu
- 2,5 dl tavalist suhkrut
- 1 dl pruuni suhkrut
- 5 toasooja muna
- 400 g kõrvitsapüreed
- 200 g hapukoort
- 0,5 tl jahvatatud ingverit
- 2 tl vanillsuhkrut
- 400 g toasooja hapukoort
- 1 dl suhkrut
- 1 tl vanillsuhkrut
- Pähkleid
Sega täidiseained mikseriga põhjalikult läbi, kalla segu vormi. Küpseta ahju keskmisel siinil 175 kraadi juures 55-60 minutit, võta ahjust. Kalla koogi keskele suhkru ja vanillsuhkruga segatud toasoe hapukoor, aja ühtlase kihina laiali. Pane uuesti ahju, küpseta veel 5 minutit. Tõsta kook ahjust välja ja lase täielikult jahtuda. Kata vorm kinni, hoia enne serveerimist vähemalt 12 tundi külmkapis. Serveerimisel puista koogi pinnale terveid või hakitud pähkleid.
Allikas: "Kevadpühade piduroad"
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar