teisipäev, 10. aprill 2012

Kõrvitsa-toorjuustu muffinid


12 tk

Tainas:
  • 2 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 1,2 dl õli
  • 2,5 dl kõrvitsapüreed
  • 220 g jahu
  • 0,5 tl soodat
  • 1 tl kaneeli
  • 0,5 tl jahvatatud ingverit
  • 0,25 tl riivitud muskaatpähklit
  • Näputäis soola
Täidis:
  • 120 g toorjuustu
  • 1 dl tuhksuhkrut
Puru:
  • 2,5 spl jahu
  • 2 spl suhkrut
  • 2 spl võid


Kõigepealt valmista täidis, selleks vahusta mikseriga toorjuust ja tuhksuhkur. Tõsta toorjuustukreem küpsetuspaberile ja keera tihedalt rulli. Tõsta vähemalt 2 tunniks sügavkülma.
Puru jaoks näpi jahu, suhkur ja või purutaoliseks massiks.
Muffinitainaks vahusta toasoojad munad suhkruga. Lisa õli ja kõrvitsapüree, sega ühtlaskeks. Sega teises kausis jahu, sooda, kaneel, riivitud muskaatpähkel, jahvatatud ingver ja sool. Lisa jahusegu muna-kõrvitsamassile, sega ühtlaseks tainaks.
Võta toorjuustumass sügavkülmast ja lõika 12 tükiks. Tõsta igasse muffinivormi 1-2 spl tainast, kata toorjuustutükiga. Kata taas tainaga, kõige peale raputa puru. Küpseta muffineid 180-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit.

Allikas: Magusad fotod


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar