reede, 6. aprill 2012

Leivasupp

Leivasuppi olen päris palju söönud, kuid ise valmistasin seda alles esimest korda. Tegin kohe topeltkoguse, sest kodus oli mitu suurt pätsi peenleiba.
Peenleivast valmistatud klassikaline leivasupp maitseb hästi külma piima või hapukoorega. Maitselt justkui kaneeline leivasupp kuigi tegelikult ei sisalda see grammigi kaneeli. See-eest leidub magustoidus piisavalt palju rosinaid.


Neljale-kuuele
  • 8-9 viilu peenleiba
  • 1 l vett
  • 2 dl suhkrut
  • 3-4 tera nelki
  • 2 dl rosinaid
  • 2 sl sidrunimahla
Serveerimiseks:
  • Piima või hapukoort
Pane leiavaviilud ahjupannile ja rösti neid 225kraadises ahjus kummaltki poolt 5 minutit. Tõsta röstitud viilud potti, vala peale vesi ja keeda 3-4 minutit. Hõõru segu läbi sõela või püreesta saumiksriga. Lisa nelk, suhkur ja rosinad ning kuumuta veel kord keemiseni. Sega hulka sidrunimahl ja lase jahtuda.
Serveeri külma piima või hapukoorega.

Allikas: "Nutika perenaise kokaraamat"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar