esmaspäev, 23. aprill 2012

Kõrvitsamüsli



  • 500 g täisterakaerahelbeid
  • 50 g kõrvitsaseemneid
  • 50 g jämedalt hakitud mandleid
  • 1,5 dl kõrvitsapüreed
  • 4 spl oliiviõli
  • 6-10 spl vahtrasiirupit
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl ingveripulbrit
  • Veidi riivitud muskaatpähklit
  • Tera soola
  • Kuivatatud jõhvikaid ja rosinaid



Sega omavahel kaerahelbed, kõrvitsaseemned ja mandlid. Pane köögikombaini kõrvitsapüree, maitseained, õli ja vahtrasiirup, püreesta ühtlaseks massiks. Sega püree kuivainetega korralikult läbi ja kummuta segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Aja müsli plaadil ühtlaselt laiali ja küpseta 180 kraadises ahjus 15 minutit, tõsta ahjust korraks välja ja sega, pista uuesti ahju ja küpseta veel 15 minutit. Võta ahjust ja kontrolli, kas müsli on piisavalt krõbe. Kui tundub, et on veel niiske, sega korra läbi ja küpseta veel 10 minutit lisaks. Müsli peab jääma kuldseks ja krõbedaks. Võta müsli ahjust ja lase plaadil täielikult jahtuda. Sega sisse endale meelepärane kogus rosinaid ja kuivatatud jõhvikaid. Soovi korral võid valmis müslile segade juurde veel ka veidi vahtrasiirupit.

Allikas: Mitmekesi köögis korraga


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar