- 150 g piparkooke
- 75 g toasooja võid
- 12 želatiinilehte
- 400 g (külmutatud) pohli
- 1,5 purki (ehk 600 g) kondenspiima
- 5 dl jogurtit
Kui pohlad on külmutatud, tõsta need välja sulama.
Purusta piparkoogid ja sega võiga ühtlaseks. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 200 kraadi juures 8-10 minutit. Lase jahtuda.
Tõsta želatiinilehed külma vette likku 5 minutiks. Püreesta pohlad köögikombainis või blenderis, sega kondenspiimaga. Soojenda 1 dl pohlasegu pliidil ja lahusta selles kuivaks pigistatud želatiinilehed. Sega ülejäänud pohlasegu hulka. Sega hulka ka jogurt ja kalla vormi. Tõsta 6 tunniks külma. Enne serveerimist võta tort vormist ning kaunista.
Allikas: Selveri retseptileht
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar