laupäev, 4. veebruar 2012

Pohlatort piparkoogipõhjal








  • 150 g piparkooke
  • 75 g toasooja võid
Täidis:
  • 12 želatiinilehte
  • 400 g (külmutatud) pohli
  • 1,5 purki (ehk 600 g) kondenspiima
  • 5 dl jogurtit



Kui pohlad on külmutatud, tõsta need välja sulama.
Purusta piparkoogid ja sega võiga ühtlaseks. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 200 kraadi juures 8-10 minutit. Lase jahtuda.
Tõsta želatiinilehed külma vette likku 5 minutiks. Püreesta pohlad köögikombainis või blenderis, sega kondenspiimaga. Soojenda 1 dl pohlasegu pliidil ja lahusta selles kuivaks pigistatud želatiinilehed. Sega ülejäänud pohlasegu hulka. Sega hulka ka jogurt ja kalla vormi. Tõsta 6 tunniks külma. Enne serveerimist võta tort vormist ning kaunista.

Allikas: Selveri retseptileht



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar