Kuklid:
- 2,5 dl leiget piima
- 25 g pärmi
- 0,5 tl soola
- 100 g sulatatud võid
- 1 muna
- 400 g nisujahu
- 0,5 tl peenestatud kardemoni
- 1 dl suhkrut
- 15o g iiriskomme, hakituna
- Määrimiseks muna või piima
- 4 dl rõõska koort
- 4 sl pruuni suhkrut
- 4-5 sl valget suhkrut
- 2 sl võid
- 2 tl vanillsuhkrut
- 4 dl 35% rõõska koort
- 400 g toorjuustu
- 1,5 dl suhkrut
Kuklid: Lisa leigele piimale suhkruga vedeldatud pärm ja kuni pool jahust (tainas peaks jääma umbes hapukoore paksune). Klopi segamini ja lase soojas kohas rätikuga kaetult kerkida, kuni taina pinnale tekivad väikesed mullikesed. Sega kerkinud tainale juurde sool, kardemon, jahtunud sulavõi, lahtiklopitud muna, hakitud iiriskommid ja ülejäänud jahu. Sõtku, kuni saad ühtlase läikiva taina, mis käte ja kausi küljest lahti lööb. Pane tainas uuesti sooja kohta kerkima. Kui tainas on kerkinud, siis vormi kuklid. Selleks murra tükike tainast, aseta hästi kergelt jahusele töölauale, aseta peopesa kuplina peale. Nüüd tee peopesaga töölaual väikeseid tugevaid ringe, kuklit kergelt surudes, kuni tainatükk on kenasti siledaks kukliks muutunud. Aseta kuklid ahjuplaadile ja lase veel kerkida. Määri need pealt piima või munaga ja küpseta 200-225 kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni kuklid on pealt kuldsed. Võta kuklid ahjust välja ja lase köögirätiku all jahtuda.
Toorjuustuvaht: Vahusta koor suhkruga. Vahusta ka toasoe toorjuust ning lisa vahukoorele, mikserda tugevaks vahuks.
Lõika jahtunud kuklitelt "kaas" maha ja uurista igast kuklist umbes teelusikatäis sisu välja. Tõsta igasse kuklisse 1-2 sl külma karamellkreemi ning selle peale rohkelt toorjuustuvahtu. Aseta kuklitele "kaaned" tagasi peale.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar