pühapäev, 26. veebruar 2012

Porgandi-hakklihakotletid

Kenad porganditräpsulised kotletid. Porgand annab kotlettitele mahlakust. Need kotletid valmivad hõlpsasti ja on tervislikumad, kuna neid ei pea pannil praadima, vaid tõstma lihtsalt ahjuplaadile ja ahjus valmivad nad juba ise.


  • 2 dl hapukoort
  • 1/2 dl riivsaia
  • 3 porgandit
  • 2 sibulat
  • 500 g segahakkliha
  • 1 muna
  • 1 tl soola
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 tl punet (oregano)

Jäta riivsai 15 minutiks hapukoore sisse paisuma. Seni puhasta ja riivi porgandid ning haki sibulad. Sega kokku riivsaia-hapukooresegu, riivitud porgandid, hakitud sibulad, hakkliha, muna ja maitseained.
Vormi segust ühesuurused kotletid ja lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20 minutit või seni kuni kotletid on kuldpruunid. Enne lõplikku valmimist võid kotlettidele puistata riivitud juustu.
Serveeri kartulipüree ja toorsalatiga.

Allikas: "101 argirooga"

1 kommentaar:

  1. Tegin neid täna. Mõningate modifikatsioonidega. Aga tulemus söödav, kuigi pisut liiga küüslaugune (enda viga, kuna panin rohkem küüslauku).

    VastaKustuta