pühapäev, 4. detsember 2011

Kanamaksakaste


  • 500 g värsket või külmutatud kanamaksa
  • 2 sl õli + 1 sl võid
  • 1 sibul
  • 2-3 küüslauguküünt
  • 4 dl 10% rõõska koort
  • 1-2 dl tomatipastat või -kastet
  • 1 tl fariinsuhkrut
  • Meelepäraseid värskeid või kuivatatud ürte
  • Soola
  • Pipart
Pese vajadusel üles sulatatud kanamaks jooksva vee all, patsuta köögipaberiga kuivaks. Tükelda maks ning pruunista pannil õli ja või segus. Maitsesta soola-pipraga ja tõsta potti. Edasi kuumuta pannil õli-võisegus hakitud sibul ja küüslauguküüned, tõsta samuti potti. Lisa sinna ka rõõsk koor, tomatipasta või -kaste, fariinsuhkur ja meelepärased ürdid, kui kasutad neid kuivatatuna. Hauta väiksel tulel 10 minutit ehk kuni maks on pehme. Kui tarvitad värskeid ürte, lisa need hakitult kõige lõpus. Paku kastet keedetud kartuli või riisiga.

Allikas: "Nutika perenaise kokaraamat"


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar