neljapäev, 8. detsember 2011

Kausitort kohupiimakreemi ja kirssidega

Kausitort on ikka üks tänuväärne magustoit, mida on ääretult lihtne valmistada ja mille sisse võib panna kõike head ja paremat. Esimeseks katsetuseks valisin selle klassikalise vahukoore-kohupiimavahu ja biskviidiga kausitordi. Tulemuseks oli maitsev mahlane magustoit, milles piisaval hulgal mõnusat kreemi.
Vaata ka nami-nami kooskokkamist.


  • 1 biskviit
  • 400 g kohupiimapastat
  • 4 dl vahukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 1 purk (680 g) kirsikompotti
Vahusta koor suhkrutega. Siis vahusta hulka ka kohupiimapasta.
Lõika biskviit kolmeks. Esimesest kihist lõika välja kausi põhja suurune ring ja tõsta kaussi. Nõruta kirsid. Kompotivedelikku kasuta biskviidi immutamiseks. Immuta põhi, tõsta kolmandik kirssidest põhjale ja kata kolmandikuga kohupiimakreemist. Tõsta peale teine biskviidikiht (vajadusel lõika äärest väiksemaks), immuta ning tõsta peale teine kolmandik kirssidest ja kohupiimakreemist. Kata kolmanda biskviidiga (lõika ka see sobilikku suurusesse), immuta ja kata viimase kolmandikuga kohupiimakreemist. Kata kauss toidukilega ja hoia paar tundi kuni üle öö jahedas. Kaunista vahetult enne serveerimist ülejäänud kirssidega.

Allikas: "Tõeliselt nutika perenaise kokaraamat"


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar