teisipäev, 5. aprill 2011

Juustune saiavorm suitsulõhega



Hästi-hästi juustune ja maitsev saiavorm, millele suitsulõhe lisab mõnusat maitset ja teeb vormi veel paremaks. Jahtununa, väikesteks tükkideks lõigatuna, sobib see hästi ka suupisteks. Kellele kala ei maitse võib selle välja jätta ja teha lihtsalt juustu-saiavormi või proovida hoopis suitsusingi- või kanaga.

  • 300-400 g saia (viilutatud)
  • 400-500 g juustu
  • 400 g kuumsuitsulõhet
  • 4 muna
  • 5 dl piima
  • 1/2 tl soola
  • Pipart
  • Riivitud muskaatpähklit
  • Võid vormi määrimiseks

Lõika juust 0,5-0,8 cm paksusteks viiludeks ning lao sai, suitsulõhetükid ja juust vaheldumisi võiga määritud ahjuvormi. Klopi munad lahti ja sega piimaga, lisa juurde maitseained ning kalla juustu ja saia peale. Küpseta 200 kraadises ahjus 40-50 minutit. Kui vorm pealt liialt pruunistub, kata see fooliumiga.
Serveeri soojalt või jahtunult.

1 kommentaar:

  1. mulle jäi see ka ühest Nipiraamatust silma. Peaks kah ikka millalgi ette võtma!

    VastaKustuta