- 1 ümmargune suur biskviitpõhi
- 4 dl maasikaid
- 2 sl suhkrut
- 2 muna
- 1 dl suhkrut
- 1 sidrun
- 1 apelsin
- 1 tl maisitärklist
- 50 g toasooja võid
- 1 dl vahukoort
- 1 dl vahukoort
- 300 g vanillimaitselist kohupiimapastat
- 200-300 g maasikaid
- kookoshelbeid
- piima
Klopi kastrulis segamini munad, suhkur, riivitud sidruni- ja apelsinikoor, samuti sidrunist pressitud mahl ja maisitärklis. Kuumuta vispeldades, kui see hakkab paksenema, tõsta tulelt ja sulata segades hulka ka või. Tõsta purki ja pane külma jahtuma.
Vahusta koor ja sega külma kreemiga.
Purusta maasikad suhkruga toormoosiks.
Lõika biskviit kolmeks kihiks. Immuta põhju piimaga.
Tõsta esimene põhi serveerimisalusele, määri peale pool toormoosist ja pool sidrunikreemist. Seejärel taas teine põhi ja ülejäänud pool toormoosist ja ülejäänud sidrunikreem. Viimaks tõsta peale kolmas põhi. Vahusta koor ning sega kohupiimapastaga, kata tort saadud kreemiga.
Hoia 2 tundi kuni üleöö külmas.
Kaunista värskete maasikate ja kookoshelvestega.
Allikas: Selveri retseptileht
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar