teisipäev, 2. juuli 2013

Kohupiimarull


Rohke õhulise kohupiima-vahukooretäidisega rullbiskviit lausa sulab suus. Eriliseks teevad selle rulli täidisesse lisatud kommitükid, kasutasin Kalev Desiree juustukoogimaitselisi pralineekomme - sobisid suurepäraselt :)


  • 6 muna
  • 6 spl suhkrut
  • 6 spl jahu
  • 250 g kohupiima
  • 50 g võid
  • 100 g tuhksuhkrut
  • 250 ml vahukoort
  • 100-150 g šokolaadi-, marmelaadi- või pralineekomme
  • 10 g želatiini + 0,5 dl vett
  • poole sidruni mahl
Valmista rullbiskviit. Selleks vahusta ühes kausis munakollased 6 spl suhkruga, teises munavalged (lisa näpuotsaga soola) kõvaks vahuks. Munakollase-suhkrusegule sõelu hulka jahu ning sega, seejärel ühenda ettevaatlikult munavalgevahuga. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile ning küpseta 175 kraadi juures kuldpruun biskviit. Ahjust tulnud soe biskviit keera koos küpsetuspaberiga rulli ning lase jahtuda.
Täidise jaoks vahusta toasoe või, kohupiim, tuhksuhkur ja sidrunimahl. Paisuta želatiinipulber vees ning sulata seejärel. Lisa želatiin veidi jahtunult kohupiimakreemile, sega hulka ka tükeldatud kommid ja vahustatud koor. Aseta täidis mõneks ajaks külmkappi tahenema.
Eemalda jahtunud biskviitpõhjalt küpsetuspaber, laota peale täidis ning keera ettevaatlikult rulli. 
Hoia kohupiimarulli enne serveerimist üleöö külmkapis.

Allikas: Selveri retseptikalender 2013


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar