neljapäev, 20. juuni 2013

Saiavorm moosi ja kohupiimaga


Saiavorm on üks lihtne ja odav magustoit, kuid maitseb see-eest imehästi. Eriti see saiavorm, millele lisaks moosile on lisatud ka kohupiima. Kasuta enda lemmikmoosi, mina kasutasin kookoshelvestega pirnimoosi. Ja võin öelda, et kookoshelbed sobisid ideaalselt sellesse saiavormi. Pealt krõbe ja alt pehme magustoit maitseb kõige paremini külma piimaga. 


Kuuele
  • 1 sai (nt Kirde)
  • 5 dl moosi
  • 200 g kohupiima
  • 0,5 dl suhkrut
  • 2-3 sl hapukoort
Munapiim:
  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 3 dl piima
Peale:
  • Kaneeli
Lõika sai kuubikuteks. Määri suurem ja kõrgem ahjuvorm võiga. Puista vormi kolmandik saiakuubikutest ning määri peale pool moosist. Sega kohupiim 0,5 dl suhkru ja hapukoorega, laota moosile. Pane taas saiakuubikuid ja moosi peale. Viimaseks kihiks lao sai. 
Klopi munad 1 dl suhkruga lahti, lisa piim ja sega läbi. Vala piimasegu vormi (saiakuubikud peaksid olema kaetud). Kui munapiimast jääb puudu, vala veidi piima juurde. Raputa peale ohtralt kaneeli ja kata roog fooliumiga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 40 minutit. Võta veerand tundi enne valmimist foolium ära, et saiakuubikud pruunistuksid.

Allikas: " Lastepere kokaraamat"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar