pühapäev, 30. mai 2010

Piparkoogitaigen



Umbes 1580 g tainast
  • 2 dl tumedat siirupit
  • 2 dl suhkrut
  • 1 dl vahukoort
  • 200 g võid
  • 10-15 g piparkoogimaitseainet
  • 2 muna
  • 16 dl nisujahu
  • 2 tl soodat
  • Soola
Pane potti tume siirup, suhkur, vahukoor, maitseained, sool ja või. Kuumuta väikesel tulel, kuni suhkur ja või on sulanud ning on tekkinud mõnusalt paks ja ühtlane segu. Ära lase keema! Tõsta segu pliidilt ja lase jahtuda 37 kraadini. Siis sega hulka lahtiklopitud muna. Mõõda välja ettenähtud jahukogus, sega sellesse sooda ning sõtku taina hulka. Sõtku, kuni tainas on mõnusalt paks ja sile. Jäta vähemalt üheks ööpäevaks külmikusse. Siis küpseta piparkoogid ning kaunista!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar